Riool

Vuil- en schoonwaterriolering
In het ontwerpen en installeren van complete schoonwater- en/of vuilwater rioleringssystemen heeft TIB Twello ruime ervaring. Wij hebben niet alleen ervaring met pvc maar werken ook met PP of PE rioleringssystemen met spiegellas verbindingen. Uiteraard verzorgen wij, indien gewenst, revisietekeningen met behulp van 'autocad'.

Hemelwater afvoersystemen
TIB Twello realiseert traditionele hemelwaterafvoersystemen in pvc, zink of koper maar ontwerpt en installeert ook volvullingssystemen zoals het 'Pluvia systeem' van Geberit of het 'Vacurain systeem' van Dijka.

Infiltratie systemen voor hemelwater
Het is een goede zaak dat steeds meer gemeenten overgaan op het infiltreren van hemelwater. Bij dit systeem wordt de schoonwaterriolering niet aangesloten op de gemeenteriolering maar op een aantal zogenaamde rainboxen, welke voorzien worden van geotextiel. Deze boxen kunnen per stuk 300 liter water herbergen en staan het regenwater langzaam af aan de bodem.

De rioolwater zuiveringsinstallatie (RWZI) wordt ontlast doordat zij het schone regenwater niet meer hoeft te verwerken. Maar dat niet alleen, het komt ook de te lage grondwaterstand ten goede.

Dakgoten
Dakgoten zijn niet alleen functioneel maar ze bepalen ook in belangrijke mate het aanzien van uw woning.

TIB Twello levert en monteert niet alleen standaard mast- en bakgoten, maar ook op maat gemaakte goten, zowel voor nieuwbouw als voor vervanging. Uiteraard zijn de dakgoten ook in zink of koper lever- en monteerbaar.

Zink is een erg duurzaam materiaal voor dakgoten. Het vervaardigen van zinken goten is arbeidsintensief maar daar staat tegenover dat de kwaliteit en levensduur het vaak aantrekkelijk maken om zink toe te passen. Bij een op de juiste wijze geplaatste zinken goot of dakbekleding is een levensduur van 30 jaar geen uitzondering. Niet voor niets worden de meeste dakgoten dan ook uitgevoerd in zink. Een eventuele lekkage kan bij een zinken goot snel en goedkoop worden gerepareerd. Dit in tegenstelling tot een kunststof goot die in geval van een lekkage vaak volledig vervangen dient te worden.

Koper is een materiaal dat niet alleen een zeer specifieke uitstraling heeft maar eveneens een uitzonderlijk lange levensduur. Onder invloed van lucht en neerslag vormt koper een ondoordringbare oxidehuid die in eerste instantie donkerbruin van kleur is en vervolgens verder verkleurt naar het karakteristieke patinagroen.