Dakbedekkingen

Bitumineuze dakbedekkingen
Al jarenlang is installatiebedrijf TIB Twello uw betrouwbare partner, indien u uw dak wilt laten voorzien van een nieuwe bitumineuze dakbedekking.

TIB Twello werkt uitsluitend met A-merken. Dat biedt u als klant zekerheid en garantie. U heeft als klant recht op een goed dak boven uw hoofd!

Daarbij is kwaliteit het uitgangsprincipe.

Epdm dakbedekkingen
Epdm is een duurzame en kwalitatief goede bedekking door de uitstekende eigenschappen.

Garantie TIB Twello
Indien u de dakbedekking door TIB Twello laat aanbrengen heeft u standaard 2 jaar garantie.

U heeft 10 jaar garantie indien u jaarlijks het dak door TIB Twello laat onderhouden en inspecteren middels een onderhoudscontract.

Op het materiaal geldt een verzekerde productgarantie van 10 jaar.

De garanties vervallen:

  • wanneer een lekkage het gevolg is van de werking van de onderliggende constructie of ondeugdelijke constructie;
  • wanneer door anderen werkzaamheden aan het dak zijn verricht;
  • bij lekkage veroorzaakt door derden;
  • wanneer lekkage het gevolg is van storm;
    (van storm wordt gesproken bij een windsnelheid van 20 mtr/sec);
  • bij lekkage door van buiten komende oorzaak;

Koperen en zinken dakbedekkingen
TIB Twello heeft niet alleen ervaring in bitumineuze dakbedekkingen maar heeft reeds vele koperen en zinken roevendaken en felsdaken gerealiseerd. Koper is nog duurzamer dan lood. Deze duurzaamheid dankt het aan zijn oxidatielaag, die het koper aanvankelijk steeds bruiner kleurt en later overgaat in de welbekende groene tinten. Deze fraaie oxidatielaag vormt zich in enige tientallen jaren en heeft een sterk beschermende werking.

In de negentiende eeuw heeft de toepassing van zink een grote vlucht genomen. Op roevendaken, op licht hellende daken en als bedekking van bijvoorbeeld dakkapellen. Daarnaast zijn eigentijdse dakbedekkingen van zink ontwikkeld, die kenmerkend zijn voor sommige jonge monumenten.

Om de levensduur van zink te optimaliseren is een aantal zaken van belang. Evenals bij lood en koper, moet ook zink voldoende ruimte krijgen om te kunnen uitzetten en krimpen. Rondom vastspijkeren is uit den boze, de bevestiging gebeurt zo veel mogelijk door middel van klangen en felsen. De zinkvlakken mogen niet te groot worden gemaakt door het aan elkaar solderen van platen. Nog belangrijker is het, dat een zinkoppervlak op afschot (licht hellend) wordt aangebracht.

Voldoende ventilatie tussen de bedekking en de constructie is noodzakelijk. Wanneer zink in aanraking komt met koper of brons ontstaat een chemische reactie die het zink aantast. Dit is onder meer, als het van koperen daken afkomende hemelwater via zinken goten wordt afgevoerd. De meeste bitumineuze producten zijn eveneens agressief voor zink en voor koper. Te denken valt aan oude mastiekdaken en bitumen banen zonder leislag. De metalen zullen aangetast worden en vroegtijdig aan vervanging toe zijn.